Champagnes en bubbels

Cava CAMI DE FLORS CAVA BRUT


 
Ref.:
€ 11.99

Snelle verzending, gratis vanaf € 95.00!

Prijs : per fles 8,99 euro ipv 11,99 euro (dus tijdelijk aan 53,94 euro voor 6fl) Cami de Flors is een cava met een heldere, strogele kleur en een groene schittering. In de afdronk ontdekken we wit fruit, bloemen en citrustonen. Een frisse, aangename, evenwichtige cava met een mooie fijne pareling.

 

Cava is inmiddels de grootste mousserende wijn wereldwijd, waarvan er jaarlijks meer dan 150 miljoen flessen geproduceerd worden. Het Spaanse woord 'la cava' betekent holte, werd gebruikt voor een gewelfde kelder en wordt geproduceerd volgens de 'méthode traditionnelle'.

De Xarel-lo is een witte druif uit Catalonië in het noordoosten van Spanje. Het is één van de meest aangeplante druiven in deze regio. Er worden verschillende stijlen wijn van gemaakt, maar de bekendste is ongetwijfeld cava, waarin hij geassembleerd wordt met de Macabeu en de Parellada. De Xarel-Lo wordt vooral gewaardeerd voor de frisse toets. De Macabeo is een belangrijke druivensoort voor witte wijn. Hij is afkomstig uit Catalonië en brengt elegante en fruitige wijnen voort.