Rode wijnenACTIEWIJNEN à 5+1 en 11+1

Puglia PUGLIA PRIMITIVO - VECCHIA TORRE


 

6x75CL (5+1 Gratis)

Ref.:
€ 49.00 € 58.80

Snelle verzending, gratis vanaf € 95.00!

Prijs voor 6fl : 5 + 1 Gratis ! De Primitvo Leverano van wijnhuis Vecchia Torre uit Puglia, Italiƫ heeft een intens robijnrode kleur die een volle body brengt in de neus met subtiele hints van pruim en kers. In de mond is deze wijn eerder droog met zijdezachte tannines, sappig en gebalanceerd. Perfect bij gegrild rood vlees, wild en oude kazen.

 

Vecchia Torre is een moderne wijncoöperatie in Leverano. Dat ligt in het zuidelijkste puntje van Puglia, de hiel van de Italiaanse laars. Vecchia Torre heeft 1240 leden die samen 1100 hectare wijngaarden bewerken. Zij krijgen het hele jaar door hulp en advies bij het werk in de wijngaard en de oogst.

De wijnbouw is hier al heel oud; Feniciërs, Grieken en Romeinen gingen de huidige wijnboeren voor. In de twintigste eeuw bestond de productie echter voornamelijk nog uit bulkwijn van niet al te beste kwaliteit. Bedrijven als Vecchia Torre brengen daar verandering in. Zij willen goede, betaalbare wijnen maken, die hun herkomst weerspiegelen. Daarvoor heeft de coöperatie veel geïnvesteerd in betere bewerking van de wijngaarden, de aanplant van passende druivenrassen, zoals negroamaro voor rood en vermentino voor wit. En daarnaast het gebruik van moderne en duurzame technieken in de wijnkelder.

In die kelder staat vakman Enio Cagnazzo al 20 jaar aan het roer. Hij studeerde landbouwkunde en vormt met zijn kennis en ervaring de ‘ziel van het bedrijf’. Zeker is dat hij jaar na jaar heerlijk drinkbare wijnen maakt!