Rode wijnenFrankrijk

Languedoc CHATEAU SAINT PONS DE MAUCHIENS


 

75cl

Ref.:
€ 9.95 € 11.00

Snelle verzending, gratis vanaf € 95.00!

Een schitterende Languedoc van de kenmerkende druiven Grenache (40%) en Syrah (60%). Met zijn mooie diepe rode kleur en zijn complexe aroma's van fruit, bloemen en kruiden past deze rode wijn uit de Languedoc perfect bij ieder gerecht.

 

Syrah is een druivensoort voor rode wijn en kruidige rosé. Hij is toonaangevend in de vallei van de Rhône en in Australië, waar men deze soort ‘shiraz’ noemt. Zijn aanplanting neemt wereldwijd toe. De rode wijnen van de Syrah hebben een mooi diepe kleur en complexe aroma's van fruit, bloemen en kruiden. De tannines geven het geheel structuur. De syrah brengt ook aangename en elegante wijnen voort met een verleidelijke fruitigheid.

Grenache: De grenache of garnacha is een Spaanse druivensoort die in de middeleeuwen verspreid werd naar de Languedoc, de Rhônevallei en de Provende. Het is één van de meest verspreide druivensoorten ter wereld, na de merlot en de cabernet sauvignon. In Spanje is garnacha de meest voorkomende donkere druivensoort. Grenache is een sterke en zeer productieve soort, die goed tegen extreme hitte kan. De druif rijpt lang en kan zo een hoog suikerniveau ontwikkelen. De wijnen van de grenache kenmerken zich door een fruitige smaak waarin bramen en wat peper te ontdekken zijn.