Witte wijnenFrankrijk

Bergerac EPOQUE TERROIR BLANC BOISE


 

75cl

Ref.:
€ 9.99

Snelle verzending, gratis vanaf € 95.00!

Prijs per fles : 7,99 euro ipv 9,99 euro. (dus tijdelijk 47,94 euro per doos) Een volle en verfijnde Sauvignon blanc! De Epoque Collection Terroir Blanc Boisé is een 100% Sauvignon, fris en fruitig met een zachte afdronk. Bevat een neus van citrusvruchten met lichte geroosterde toetsen, nootjes, amandelen en een aanzet van witte perzik en citrusvruchten. De ideale partner voor visgerechten en zeevruchenschotels.

 

De Epoque Collection Terroir Blanc Boisé wordt geproduceerd in de wijngaarden van de Bergerac : een heuvelachtig wijngebied dat grenst aan de Bordeaux en onderdeel uitmaakt van het departement Dordogne. De wijnen van de Bergerac zijn al sinds de middeleeuwen beroemd en worden van de Bordeaux-druivensoorten gemaakt. De witte wijnen zijn vol en verfijnd.

Sauvignon is een aromatische druivensoort voor witte wijn die wordt gewaardeerd voor zijn structuur, frisheid en minerale ondertoon. Deze druif levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en snel drinkbaar zijn. De Sauvignon Blanc in zijn puurste vorm komt voor in de Franse wijngebieden Pouilly-Fumé, Sancerre en Menetou-Salon aan weerszijnden van de Loire.